Awash

Awash

Awash

AWASH. De muziek van deze vijf heren uit Tilburg/Breda/R’dam omvat een grote variatie aan prachtig afgeronde semi-akoestische pop/rock nummers die ieder hun eigen verhaal vertellen. Soms onbewolkt, dan weer melancholisch, maar boeiend in zowel het klein als het groot. Lyrisch, breekbaar, steeds gebracht met volle overgave en een energie die aanstekelijk werkt op ieder die hen aanschouwt. Uniek in zijn soort door o.a.de krachtige stem van de zanger en het fretloze basgeluid van de bassist (ex-Jane Doe).

Tijdens live-optredens bij ‘Nachtegiel’ en ‘Ekdom in de nacht’ van 3FM werd Awash vergeleken met o.a. Editors, Racoon en R.E.M, maar de sterke eigen sound blijft bewaard. In 2011 kwam de EP ‘Inner Drive’ uit die lovende recensies ontving. “…de heilspellende drive van deze tweede ep suggereert dat er nog veel moois gebeuren gaat. Dat kan haast niet uitblijven, want daar is Awash, met dit repertoire en deze sound, gewoon te goed voor”  (bron: musicfrom.nl).

In 2013 maakt Awash de verwachtingen meer dan waar met het debuutalbum ‘Turn The Lights’, uitgebracht op de Record Store Day. Het album ‘Turn The Lights’ kan worden gezien als een dagboek, nummers geschreven in de trein, gedachten op weg naar een bestemming. Een zoektocht naar geluk…

Website

Facebook

SoundCloud

Speelt op:

Vrijdag 16 januari

De Toeter, Turfsingel

22.00 tot 23.00 uur