KADEPOP 2015 Showcase: Inge van Calkar

kadepop showcase

 

inge van calkar

Inge van Calkar

INGE VAN CALKAR. Op 24 januari brengt de Groningse Inge van Calkar haar debuutalbum ‘Inge van Calkar’ uit. De aftrap zal plaatsvinden in Vera Groningen op dezelfde datum. Samen met producer Reyn Ouwehand nam van Calkar, begeleid door haar inmiddels vaste band de afgelopen periode ruim de tijd om haar plaat op te nemen in de studio ‘The Church’ van Ouwehand, De sferische plaat kent stijlovereenkomsten met werk van Heather Nova, KT Tunstall, Nick Drake, maar ook Sheryl Crow; een fraaie kruisbestuiving van folk en pop.

Walsend, letterlijk in muzikale zin. De eerste single ‘Amazing’ is een onvervalste pop wals en wordt begin januari uitgebracht. Inge van Calkar, in het dagelijks leven ook actief als psychologe vermengt naar eigen zeggen songwriting skills a la KT Tunstall met folk. Catchy en toegankelijk. Van Calkar kent een bloemrijk verleden. Zo zat ze jarenlang in een band met Sanne Hans, deed ze mee aan het programma ‘De Beste Singer Songwriter’ en werd ze met haar eerdere band ZaZa 3FM Serious Talent en was ze muziekgast bij De Wereld Draait Door.

De totstandkoming van het album kent een tamelijk opvallend maakproces. Aanvankelijk was het de bedoeling om de stukken als duo project akoestisch op te nemen, samen met bassist Frank Fiedler. Om een plaat op te nemen die een ‘grotere live atmosfeer’ uitademt was echter meer nodig. Reyn Ouwehand nam samen met toetsenist Jeroen de Jong het verdere banddeel tijdens de studio opnames voor zijn rekening. Resultaat: een organisch klinkend album. Samen creëren ze een opvallende pop-folk sound. De aanstekelijke liedjes zijn een natuurlijke en opvallende combinatie van popmuziek, met warme ondertonen van de gebruikte karakteristieke instrumenten en Inge’s lichte stem. Voor de plaat is o.a. gebruik gemaakt van instrumenten als Mellotron, Glockenspiel en Pianet. Daarnaast is er voor de live band een drietal zeer getalenteerde en bevlogen muzikanten gerekruteerd.

Website

Facebook

SoundCloud

Speelt op:

Donderdag 15 januari

EMG Faktors, Eemzkanaal

18.00 tot 19.00 uur